sâmbătă, 7 martie 2015

Iohannis l-a eliberat din funcţia de consilier prezidenţial pe George Scutaru

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui Adrian-George Scutaru şi înlocuirea lui cu Ion Oprişor, care deţinea funcţia de consilier de stat la Secretariatul CSAT.

George Scutaru a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial pe 22 decembrie, când preşedintele Klaus Werner Iohannis a semnat decretul de numire a sa în funcţia de consilier prezidenţial. alături de Sorin-Dan Mihalache, Dan-Andrei Muraru, Cosmin-Ștefan Marinescu şi Tratiana Niculescu Bran.
George Scutaru era consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale.
În locul lui Scutaru va veni Ion Oprişor, care până în acest moment a deţinut funcţia de consilier de stat la Secretariatul CSAT, încă din mandatului fostului preşedinte, Traian Băsescu.
George Scutaru, fost lider al deputaţilor PNL, a fost jurnalist al agenţiei MEDIAFAX din 1993 până în 1998, când a devenit consilier al preşedintelui ApR, Teodor Meleşcanu, formaţiune politică la care şi-a depus şi adeziunea.
În 2001 Scutaru devine membru al PNL, în urma fuziunii cu ApR, şi obţine în 2002 funcţia de preşedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău.
Din 2010 şi până anul acesta a condus organizaţia judeţeană a PNL Buzău. Scutaru a deţinut trei mandate consecutive de deputat şi s-a specializat în probleme de securitate, după ce a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs