marți, 18 noiembrie 2014

Preşedintele PSD Buzău: Să facă un pas în spate liderii filialelor care au obţinut scoruri proaste pentru Ponta

Preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, spune că îl susţine pe Victor Ponta atât la şefia partidului, cât şi în funcţia de premier, precizând însă că cei care ar trebui să facă "un pas în spate" sunt liderii filialelor din ţară care au obţinut rezultate proaste la alegerile din 16 noiembrie.
Liderul social-democrat a declarat, marţi, că îl susţine pe Victor Ponta, care trebuie să rămână în fruntea Guvernului pentru a-şi continua proiectele.
"Îl sprijin pe Victor Ponta, a fost premierul cel mai bun al ţării şi cred că aşa va fi şi în continuare. Nu mă gândesc ca proiectele sale să nu continue. E important ca relaţia dintre Parlament, Guvern şi preşedinte să funcţioneze, lucru care până acum nu s-a întâmplat. Pe domnul Ponta îl susţin, dar în condiţiile în care unii lideri din teritoriu ai PSD au început să conteste şi spun ba să ieşim de la guvernare, ba că unii nu sunt buni, le spun că cei care nu sunt buni şi ar trebui să facă un pas în spate sunt ei, că au luat scoruri proaste pentru Victor Ponta”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală.
Social-democratul buzoian a adăugat că Iohannis trebuie să fie un preşedinte al tuturor românilor, iar România nu trebuie să fie împărţită în "Ţara Românească, Moldova dau Ardeal".
"Toată lumea, începând cu Victor Ponta, l-am felicitat pe Klaus Iohannis pentru faptul că a fost ales preşedinte. Românii l-au votat strict pe preşedinte, nefăcând vreo legătură cu partidele. Eu cred că va fi un preşedinte bun al românilor, cred că până la urmă, dacă încrederea populaţiei s-a îndreptat către dumnealui, înseamnă că asta trebuie să facă, să fie un preşedinte bun, un preşedinte care să conducă o Românie în care oamenii să fie egali, să nu existe românii din Ardeal, cu românii din Ţara Românească şi românii din Moldova, trebuie să fie un preşedinte al tuturor românilor, care să asigure echilibrul ţării", a declarat Constantin Boşcodeală.
Liderul PSD Buzău a adăugat că unele organizaţii ale partidelor ar fi trebuit să spună cetăţenilor ce a făcut Victor Ponta pentru ţară întrucât acesta ar fi avut numeroase realizări pentru oameni, în timp ce Klaus Iohannis nu a făcut "nimic decât i-a luat locul lui Crin Antonescu".
Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor prezidenţiale, furnizate de Biroul Electoral Judeţean Buzău, în acest judeş candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Viorel Ponta, a obţinut peste 60 % din voturile electoratului, în timp ce contracandidatul său Klaus Iohannis (ACL) a primit aproape 40 % din sufragii.
La nivel naţional, Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale, obţinând 54,50% din voturi la turul al doilea, Victor Ponta fiind votat de 45,49% dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele-verbale.
Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, următoarea raportare a BEC privind rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie va fi, cel mai probabil, miercuri sau joi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs