joi, 6 martie 2014

Baconschi: Buzău e un fel de Crimeea. Aici nu a ajuns democraţia

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a declarat, duminică, la Buzău, că situaţia internaţională este tensionată din cauza intervenţiei Rusiei în Crimeea, iar întreaga comunitate este în alertă, Baconschi spunând, în acest context, că Buzău, unde "nu a ajuns democraţia", e "un fel de Crimeea".

Vicepreşedintele PMP, Teodor Baconschi, a declarat, duminică, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai PMP, la Buzău, că intervenţia militară a Rusiei în Crimeea a ”pus pe jar” întreaga comunitate internaţională, iar faptul că secretarul general al NATO a avut o declaraţie pe acest subiect arată că lucrurile sunt ”destul de grave”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În acelaşi context, Baconschi a declarat că Victor Ponta a fost ”defazat ca de obicei” în această criză, în timp ce Traian Băsescu a fost ”tot timpul pe fază”.
”Situaţia internaţională este tensionată de această intervenţie a ruşilor în Crimeea şi toată comunitatea internaţională e în alertă. Preşedintele Băsescu a fost prompt şi responsabil, în timp ce Ponta a fost din nou absent, participa la un congres când trebuia să fie acasă alături de preşedinte, cu tot cu ministrul său de Externe, să analizeze situaţia în care se afla România de 48 de ore. Trebuia să fie luate decizii pe care preşedintele le-a luat singur. După discuţia Obama - Putin, am avut şi o declaraţie puternică a secretarului general NATO. Dacă el a primit mandat pentru o astfel de declaraţie lucrurile sunt destul de grave, ne interesează stabilitatea regională, suveranitatea şi independenţa Ucrainei, conform unui nou şir de documente şi acorduri interne la care Rusia este parte. E nevoie ca întreaga comunitate internaţională să preseze ca Rusia să se abţină de la escalarea acestui conflict”, a declarat Teodor Baconschi.

  În acelaşi context, fostul ministru de Externe a comparat Buzău, unde se afla în vizită, cu Crimeea.
”Buzău e un fel de Crimeea. Cred că putem vorbi de o ocupaţie, pentru că aici, în acest judeţ, nu a ajuns democraţia. Dacă nu s-a produs nicio alternanţă în politică, în guvernarea judeţului, atunci nu putem spune că aici a ajuns democraţia. Democraţia îţi permite să alegi, să compari, să fii liber, să schimbi o echipă cu alta, să vezi cine a lucrat pentru binele comun şi cine pentru nu ştiu ce mafie. Au avut loc prea multe trădări şi judeţul este subminat în dezvoltarea lui de această situaţie de fapt”, a spus Baconschi.
Teodor Baconschi a mai spus că PMP este singurul partid politic care creşte în preferinţele electoratului în acest moment. „Putem face surpriza anului în scor electoral”, a conchis Baconschi.

Sursa MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

introduceti comentariul dvs